5 میلیون هوادار تورک قشقایی تراختور

TIRAXTURUNQ 5 MILYON QAŞQAILI YARDIMÇILARI

5 میلیون هوادار تورک قشقایی تراختور

TIRAXTURUNQ 5 MILYON QAŞQAILI YARDIMÇILARI

قورمه سبزی - 1


قورمه سبزی غذای خوشمزه و پر طرفدار ما ایرانیهاست ، اصل این غذا آذزیه ، " قورماق" (ghormagh) نوعی سرخ کردنه که دراون از روغن استفاده نمیشه ، " قورمه" به گوشتی گفته میشه که بدون روغن و با چربی خود گوشت سرخ میشه ، قدیم ازاین نوع گوشت خیلی تو منطقه آذربایجان استفاده میشد که معروفترین اونها شوربای قورمه و قورمه سبزیه .

چون این روش سرخ کردن گوشت کمی وقت گیر و مشکله به مرور روش طبخ گوشت قرمه سبزی فرق کرده و شده اون چیزی که امروزه باهاش قورمه سبزی پخته میشه ، بعدا تو یه پست مجزا طریقه قورمه کردن گوشت رو آموزش میدم ، اما امروز یکی ازروشهای رایج پخت قرمه سبزی رو براتون می نویسم .

قرمه سبزی در مناطق مختلف ایران با تغییراتی پخته میشه و روشهای طبخش هم متفاوته سبزیجات و چاشنی هائی که استفاده میشه و حتی نوع گوشتش هم فرق میکنه، روشی رو که امروز آموزش میدم راحت ترین روش طبخ این غذاست .

 


مواد لازم

لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز (ترجیحا" لوبیا چیتی) : یک پیمانه

سبزی خرد شده : شامل دو سهم تره و یک سهم جعفری: تقریبا ۵۰۰ گرم

پودر شنبلیله: دو قاشق غذاخوری

گوشت ران گوسفند یا راسته گوساله : ۵۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

لیمو عمانی: ۴ عدد

روغن ، نمک و زعفران : مقداری

 

طرز تهیه

لوبیا رو ازیک ساعت قبل خیس کنید.

سبزی رو شسته و خشک کنید بعد بدون روغن تفتش بدید و مدام همش بزنید ، هرچقدر بیشتر سبزی رو تفت بدید رنگ خورشت شما تیره تر میشه و به همان اندازه هم ویتامینهاش کمتر میشه !

پیاز رو ریز خرد کنید و تفت بدید تا طلائی بشه بعد گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید تا جائی که گوشت رنگش تغییرکنه ( بستگی به سلیقه خودتون داره که گوشت رو چقدر تفت بدید من معمولا زیاد تفت میدم تا کمی سرخ بشه ) آب لوبیا رو خالی کنید و به همراه سبزی سرخ شده به گوشت اضاف کنید ، لیمو عمانی ها رو هم بشوئید و روشون چند تا سوراخ ایجاد کنید و بندازید تو قابلمه خورشت ، حدود ۴ لیوان آب اضافه کنید ، حرارت رو زیاد کنید تا بجوشه ، وقتی جوشید حرارت رو کم کنید واجازه بدید غذا بپزه ، درحین پخت اگه آبش کم بود آب جوش اضاف کنید ، وقتی لوبیا و گوشت هردو پخته شدند، ودر شنبلیه ، نمک و زعفرون رو اضافه کنید و اجازه بدید جابیفته .

هرچقدر خورشت بیشتر جابیفته به همون میزان بیشتر روغن پس میده و درعین حال خواص تغذیه ایش کمتر میشه !

نکته ۱: تو پخت خورشت قورمه سبزی انتخاب با شماست که غذای سالمی بپزید یا سلامت غذا رو فدای زیبائی ظاهری خورشت بکنید!

نکته ۲: نگران زمان چخت همزمان گوشت و لوبیا نباشید ، هرکدوم که زود تر پخت وا نمیره این مساله به خاطر وچود لیمو عمانیه بعلاوه اگه گوشت گوساله استفاده کنید زمان پختشون تقریبا" برابره .

نکته ۳: زعفران قایل حذفه ولی توصیه میکنم حذفش نکنید چون خورشت رو خوشمزه میکنه.

نکته ۴: شما میتونید به جای پودر شنبلیله از خود شنبلیله استفاده کنید به این صورت که داخل ۵۰۰ گرم سبزی این خورشت حدود ۱۰۰ گرم شنبلیله استفاده کرده و به همراه سایر سبزیجات سرخ کنید اما به نظر من استفاده از پودر شنبلیه عطر خورشت رو بهتر میکنه ، بعضی ها مخصوصا" آذری ها عطر شنبلیه رو دوست ندارن دراین صورت میشه این سبزی رو حذف کرد .

نکته ۵: نمک رو به هیچ وجه اولش به خورش اضافه نکنید چون گوشت رو دیر پز میکنه.

نکته ۶: تو تبریز سبزی این خورشت فقط جعفری و تره ، هست اما درسایر مناطق گشنیز و اسفناج هم اضافه میکنن.

نکته ۷:ما تبریزیها سبزی رو ساطوری نمیکنیم بلکه ریز خرد میکنیم .

نکته۸ : میتونید ازلوبیا چشم بلبلی یا لوبیا سفید هم استفاده کنید.

دیگه نکته ای به فکرم نمیرسه

نوش جان

http://vszf.persianblog.ir/post/24/

نظرات 2 + ارسال نظر
[ بدون نام ] 1394/12/14 ساعت 02:30 ب.ظ

گوه ما سبز دی هم یاش دی هم گورو دی، گوه ما ان گوزل یمک دی تورک لاره بدتر یملی چوچو دی

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد