5 میلیون هوادار تورک قشقایی تراختور

TIRAXTURUNQ 5 MILYON QAŞQAILI YARDIMÇILARI

5 میلیون هوادار تورک قشقایی تراختور

TIRAXTURUNQ 5 MILYON QAŞQAILI YARDIMÇILARI

اورمیه نین یئر کوکو حلواسی

حلوای هویج ازجمله سوغاتیهای معروف ارومیه ست ، دسریه بسیار خوشمزه که برای صبحانه و افطار خیلی مناسبه ، کلا تو مناطق آذربایجان دو نوع حلوا وجود داره یکی حلواهائی که توشون آرد دارن که به اونها " تره TARAH" گفته میشه و دوم حلواهای بدون آرد که با نون خورده میشن مثل حلوا گردوئی ، حلوا شکری ، حلوا ارده و... ، حلوا ی هویج ازحلواهای گروه دومه ، به دوروش تهیه میشه ، روشی که امروز براتون می نویسم یه روش بسیار ساده ست که به راحتی میتونید تو خونه تهیه ش کنید با من همراه بشید

 


مواد لازم

هویج رنده شده: یک لیوان

شیره انگور: یک لیوان

گردو: سه چهارم لیوان

عرق هل یا گلاب: 2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه

هویج و شیره انگور رو مخلوط کرده و بزارید روحرارت ملائم، گاهگاهی هم بزنید تا حلوا ته نگیره ، تازمانی رو حرارت قرار بدید که هویج داخل شیره خوب پخته شده و حلوا از حالت آبکی بودن دربیا د ، وقتی حدو یه قاشق شیره ته ظرف بود حرارت رو خاموش کنید وگردو و گلاب رو اضافه کرده و مخلوط کنید ، تو ظرف مناسب ریخته و بعد ازخنک شدن میل کنید

نکته اول : حرارت پخت باید بسیار ملائم باشه

نکته دوم: اگه زیاد رو حرارت باشه خیلی سفت شده و مثل آب نبات میشه و اگه کم بجوشه آبکی شده و مثل مربا میشه بنابراین به غلظت حلوا باید توجه داشته باشید

ادامه مطلب ...

آیران آشی

آش دوغ یکی ازآشهای معروف و خوشمزه، تو مناطق مختلف آذربایجان تغییراتی تو مواد و طرزتهیه ش وجود داره ، اگه گذرتون به سرعین افتاده باشه حتما " ازآش دوغهای خوشمزه اونجا خوردین ، روشی رو که براتون می نویسم یکی ازخوشمزه ترین رسپی های آش دوغه.

 


مواد لازم

نخود: یک لیوان

سبزی : نیم کیلو شامل گشنیز و شوید به نسبت مساوی

سبزی سیر تازه درصورتیکه فصلش باشه یا تو فریز داشته باشید: حدودا": یک لیوان (وجودش اجباری نیست )

سیر رنده شده : یک بوته درشت

برنج آش : یک پیمانه

دوغ : دو لیتر

آب مرغ : یک لیتر

نمک و روغن : خیلی کم

پیاز ریز شده : ۲ عدد

 

طرز تهیه

نخود رو ۲۴ ساعت خیس کنید بعد بپزید

برنج رو حداقل ۴ ساعت خیس کنید.

پیاز رو تو روغن تفت بدید تا طلائی بشه ، اب مرغ و نخودرو بهش اضافه کنید و بزارید یه جوش بزنه بعد سبزی ، برنج و سیر رو اضافه کنید و اجازه بدید تا برنج پخته شده و شکفته بشه

سپس دوغ رو بریزید ، بعد ازاین مرحله باید مدام آش رو هم بزنید تا زمانی که بجوشه ، وقتی جوشید اماده سروه ، اگه هم نزنید دوغ میبره و دلمه میبنده. توجه داشته باشید که آش باید رو حرارت متوسط جابیفته.

تو بعضی مناطق برای جلوگیری ازدلمه شدن دوغ ، بهش تخم مرغ اضافه میکنن ، من این روش رو اصلا دوست ندارم چون بوی تخم مرغ مزه آش رو به هم میزنه .

درانتها نمک آش رو تست کنید ( بخاطر دوغ نمک کمی مصرف میشه ) و بعد نوش جونتون


ادامه مطلب ...