5 میلیون هوادار تورک قشقایی تراختور

TIRAXTURUNQ 5 MILYON QAŞQAILI YARDIMÇILARI

5 میلیون هوادار تورک قشقایی تراختور

TIRAXTURUNQ 5 MILYON QAŞQAILI YARDIMÇILARI

اولو تانری نین آدی و یادیلا_سوزی از موسیقی قشقایی

سوزی از موسیقی قشقایی

قشقایی ها گروهی از مردمان کوچرو ایران هستند که از صدها سال پیش در مناطقی از استان فارس، اصفهان و کهکیلویه و بویر احمد پراکنده شده اند. علاوه بر این تعدادی از ایشان در استان های خوزستان، چهارمحال و بختیاری و این اواخر تهران هم به زندگی یکجا نشینی روی آورده اند. قشقایی ها از وجوه مختلف دارای تشخص فرهنگی و اجتماعی هستند. برخی ویژگی های فرهنگی آنان ریشه های مشترک با اقوام همسایه دارد و برخی دیگر مختص خودشان است. از جمله موسیقی قشقایی که در عین داشتن هویتی مستقل، سر نخ های زیادی از موسیقی بختیاری، محلی شیراز، بویر احمدی و عربی دارد.

 

 

موسیقی قشقایی در مقایسه با گونه های پیرامون خود، سوز عجیب و غریبی دارد. چنانکه غالب شنوندگان در نخستین برخورد، آن را غمگین ترین موسیقی توصیف می کنند. این مسئله به طور مطلق چندان قابل طرح نیست ولی در یک مقایسه نسبی با گونه های لری، بختیاری، شیرازی و بویر احمدی می توان چنین برداشت کرد که غم در این موسیقی، بیشتر شنیده می شود. خود قشقایی ها معتقدند که این غم ناشی از جور مضاعف زمانه و طبیعت به ایل سرسخت قشقایی است.

اوچی گوزله مارال گشدی از موسیقی قشقایی را بشنوید

 

کوچ عیوض از موسیقی قشقایی را بشنوید

 

سحرآوازی از موسیقی قشقایی را بشنوید

مجموعه "نغمه های عاشیقی قشقایی" کاری از پژوهشگر گرامی خانم پروین بهمنی است که در قالب سه عدد سی دی به نام های "غریب وصنم" ، "کوراوغلو" و "محمود و نگار" همراه با یک دفترچه توسط حوزه هنری منتشر شده است. بهمنی در این کار بیشتر به موسیقی عاشیق های ایل پرداخته و در پایان دو نمونه از شادیانه های قشقایی را هم ضمیمه کرده است. در کل به نظر می رسد بخش اعظمی از موسیقی ایل همچنان در نوبت انتشار قرار دارد. از جمله می توان به ترانه های عاشقانه، لالایی ها، نغمات کار و قطعات سور و سوگ اشاره کرد. 

hooshang-samani.blogfa.com/post-176.aspx

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد